- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ב"ל 5149-09
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
5149-09
5.9.2011 |
|
בפני : רוית צדיק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דנה קרדיטורו בורג עו"ד גביש |
: ביטוח לאומי - סניף ת"א עו"ד וידנה |
| פסק-דין | |
1. זוהי תביעתה של הגב' דנה קורדיטורו (להלן: "התובעת") כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") לתשלום הפרש דמי לידה.
2. המחלוקת בין הצדדים עניינה בסיס השכר על פיו חושבו דמי הלידה אשר שולמו לתובעת לאור לידת ביתה, אשר נולדה ביום 11.1.09.
טענות התובעת:
3. בעקבות הכרעת דין אשר ניתנה ביום 24.10.07 בבית המשפט המחוזי בת"א על פיה הורשעו בפלילים עו"ד ישראל פרי והארגון לפנסיה גרמנית אשר בבעלותו, פנו מאות גמלאים למשרדו של אבי התובעת, רו"ח אברהמי וביקשו יעוץ וסיוע בקשר לרנטות הגרמניות.
4. לאור הפניות הרבות למשרד רו"ח אברהמי נזקק הוא לפקידה השולטת בישומי מחשב לצורך ניהול המשרד.
5. התובעת החלה עבודתה במשרד של אביה בחודש ינואר 2008. בתחילה עמד שכרה על סך של 5,000 ש"ח לחודש.
6. התובעת עבדה במשרד בין 5 ל - 6 ימים בשבוע, יום העבודה החל בשעה 9.00 עד השעה 15.00. לאחר זמן קצר דרישות התפקיד ושעות העבודה השתנו נוכח הפניות הרבות למשרד על כן נוצר עומס רב והתובעת עבדה ללא הפסקה עד שעות הלילה המאוחרות.
7. משהיקף העבודה במשרד עלה על השכר אשר שולם דרשה התובעת העלאה בשכר אשר עודכן רטרואקטיבית לסך של 12,000 ש"ח .
8. מאחר והתובעת הייתה בהריון ובעלה היה עסוק בעבודתו ,טיפל אבי התובעת בשיפוץ בית מגוריה,שילם חשבונות ותשלומים שונים ויחד עם התובעת הכשיר את הדירה למגורים. התובעת חבה להוריה כספים אותם החזירה בהדרגה.
9. הנתבע דחה את בקשת התובעת לתשלום דמי לידה בהתאם לשכר של 12,000 ש"ח והחליט כי התשלום יבוצע על פי שכר של 5,000 ש"ח .
10. לנתבע הומצאו כל המסמכים בהתאם לדרישותיו לצורך קבלת החלטה בעניין תשלום דמי הלידה.
טענות הנתבע:
11. הנתבע אישר את תביעת התובעת לתשלום דמי לידה . יחד עם זאת חישוב דמי הלידה נעשה על בסיס השכר אשר שולם בחודשים טרם העלאת השכר הרטרואקטיבית מחודש 5/08 ולא לפי בסיס השכר הנזכר בטופס התביעה .
12. הנתבע הפעיל את שיקול דעתו והחליט לחשב את דמי הלידה על בסיס שכר התובעת טרם ההעלאה הרטרואקטיבית שכן עיון בסעיף השכר בטופס התביעה לדמי לידה אשר הגישה התובעת מעלה כי חלו עליות משמעותיות בשכר התובעת בשיעור של כ- 250% , ביחס לשכרה בחודשים 1-4/08 .
13. מדובר בעליה מלאכותית ובלתי משכנעת שכל מטרתה להגדיל את הבסיס לתשלום דמי הלידה של המבוטחת.
המסגרת המשפטית:
14. בהתאם לסעיפים 54- 53 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה - 1995 , דמי הלידה משולמים בשיעור שכר העבודה הרגיל של המבוטחת (בכפוף לסכום המרבי הקבוע) עפ"י חלוקת סך ההכנסות ברבע השנה שקדמה ליום הקובע (יום הלידה) בתשעים .
15. דמי הלידה נמנים על הקצבאות שנועדו להוות תחליף להכנסה אשר לא משולמת לעובדת
בתקופת חופשת הלידה. בשים לב לתכלית זו של דמי הלידה קיימת חשיבות גבוהה לקביעת השכר האמיתי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
